Historie

fotooudDe oprichting.
Het bedrijf werd opgericht door Theodorus de Vet, koperslager van beroep, geboren te Grave op 7 juli 1859, die meteen na zijn huwelijk, op 6 oktober 1887 naar Oss vertrok.
voor het eerst voor in het derde kwartaal van het dienstjaar 1888/1889 als winkelier 2de soort. Dat hield in dat zijn bedrijf nog niet zoveel winst maakt en hij daarom in een lager tarief werd aangeslagen.

In 1891/1892 is de zaak Th. de Vet gevestigd op het adres A386 en staat hij vermeld als:koper-, blik- en zinkwerker met een knecht. Tevens als: winkelier.
Hetzelfde geldt voor het jaar 1892/1893. De zaken gaan kennelijk goed want in het jaar 1893/1894 heeft hij op hetzelfde adres (dus A386) een winkel en is het: koperslager, blik- en zinkwerker met beneden drie werklieden.
Dit is tevens het laatste patentregister van de gemeente Oss. Inmiddels is Th. de Vet sinds 1890 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te ‘s-Hertogenbosch.

faktuuroudConcluderend mag worden gesteld, dat het bedrijf als winkel en koperslagerij
te Oss werd gestart
, vermoedelijk meteen na het huwelijk van Theodorus de Vet, dus per 6 oktober 1887.

Verhuizing naar de Heuvel
Rond 1914 verhuisde Th. de Vet met zijn gezin naar de Heuvel te Oss. Op 2 april 1914 dient hij bij het gemeentebestuur van Oss een verzoek in voor een vergunning i.v.m. de hinderwet tot de oprichting van een koperslagerswerkplaats.
Antonius Theodorus de Vet zet na het overlijden van zijn vader het bedrijf voort. en wordt later opgevolgd door zijn zonen Guus, Theo en Antoon de Vet.
Na het overlijden van zijn broers Guus en Theo, ging de jongste zoon van Antonius Theodorus de Vet, Antoon, samen met zijn vrouw Netty verder onder de naam: A.G. de Vet. Het bedrijf had toen de volgende functies: Gas-, Water- en Sanitairinstallaties, Loodgietersbedrijf, Speciaalzaak in luxe sanitaire artikelen, Dakbedekking en Rioolontstoppingen.

Per 1 mei 1996 neemt de vierde generatie de Vet de fakkel over in de persoon van Ton en Corine de Vet, zoon en schoondochter van Antoon de Vet en Netty de Vet-Stavast, onder de bedrijfsnaam: Loodgietersbedrijf A. de Vet V.O.F., later gewijzigd in De Vet BV.